Informatii Utile

1. Cum stabiliți prețul corect al casei dumneavoastră?
Pentru a stabili un preț corect pentru casa sau apartamentul dvs, vă recomandăm să apelați la serviciile specialiștilor SAPIENT Imobiliare. Datorită experienței pe piața imobiliară, aceștia vă pot evalua corect și obiectiv proprietatea, în timp ce alte metode pot duce la rezultate nerealiste.

2. Consiliere de specialitate VS vânzare pe cont propriu.
Cu siguranță fiecare proprietar de terenuri sau imobile și-a pus la un moment dat întrebarea: “Am cu adevărat nevoie de ajutor de specialitate sau mă descurc și singur?”. Categoric există persoane perfect compentente să tranzacționeze pe piața imobiliară pe cont propriu, însă, de cele mai multe ori, specialiștii în domeniu pot simplifica si optimiza procesul.

3. Documente necesare la vânzarea unui apartament.
În calitate de vânzător, trebuie să prezentați următoarele documente:

1. Etape de parcurs la achiziționarea unui apartament:
Pentru o cât mai bună organizare a desfășurării unui astfel de demers, este indicat să parcurgeți anumiți pași. Specialiștii de la SAPIENT Imobiliare vă recomandă o serie de etape orientative care să vă ajute să faceți alegerea optimă în funcție de nevoile dvs. și de bugetul de care dispuneți:.

2. Avantajele colaborării cu SAPIENT Imobiliare:
O echipă de specialiști în domeniul imobiliar ca cea de la SAPIENT poate simplifica si optimiza procesul de vânzare-cumpărare al oricărei proprietăți. De asemenea, agenții vă vor oferi consultanța de care poate aveți nevoie, dar și servicii integrate precum: suport și consultanță juridică, evaluări ale proprietăților, servicii cadastrale și de topografie, proiectare arhitecturală, în funcție de nevoile dvs.

3. Surse de finanțare și modalități de plată la achiziția unui apartament:
Vă prezentăm mai jos modalitățile de plată existente în tranzacțiile de vânzare-cumpărare de pe piața imobiliară din România:

4. Apartamente vechi VS apartamente noi:
De multe ori specialiștii SAPIENT Imobiliare au întâlnit clienți nedumeriți în ceea ce privește avantajele și dezavantajele apartamentelor vechi și noi și care ar fi alegerea ideală pentru ei și familiile lor. Vă prezenăm mai jos o serie de avantaje a fiecărui tip de apartament pentru a vă facilita luarea unei decizii potrivite pentru dvs:

5. Documente pe care trebuie să le solicitați vânzătorului înainte de semnarea contractului:
Respectarea tuturor normelor si procedurilor legale la încheierea contractului de vânzare-cumpărare este extrem de importantă pentru ambele părti. Deoarece verificarea documentelor poate prezenta dificultăți pentru persoanele neavizate, specialiștii SAPIENT Imobiliare vă stau la dispoziție cu ajutor și suport juridic pe tot parcursul tranzacției. Vă prezentă mai jos o listă a domunetelor pe care trebuie să le solicitați vânzătorului:

6. Alte costuri pe care trebuie să le luați în considerare la cumpărarea unui apartament:
În afara costului de achiziție stabilit în acord cu vânzătorul, mai există câteva costuri suplimentare pe care le presupune o astfel de tranzacție:

1. Etape de parcurs atunci când decideți să vă închiriați apartamentul:
Din cauza lipsei unui cadru legislativ care să protejeze proprietarii de apartamente sau proprietăți închiriate, acest gen de afacere se poate transforma foarte ușor într-o situație riscantă sau chiar neplăcută. Nu de puține ori s-a întâmplat ca un proprietar să aibă de-a face cu chiriași problematici.
Tocmai din acest motiv, specialiștii SAPIENT Imobiliare vă recomandă o serie de etape pe care să le parcurgeți pentru a evita pe cât posibil orice fel de neplăceri:

2. Care sunt tipologiile de chiriași și cărui tip i se potrivește apartamentul meu?
Etapa de preînchiriere menționată în articolul anterior este foarte importantă și se referă la perioada în care dvs, proprietarul, acumulați informații din domeniul imobiliar, juridic și economic care să vă ajute să înțelegeți exact întregul proces, dar și obligațiile și avantajele pe care le presupune.

3. De ce o colaborare cu specialiștii SAPIENT Imobiliare?
Așa cum am menționat în aricolul Etape de parcurs atunci când decideți să vă închiriați apartamentul, acest gen de afacere implică diverse riscuri si presupune anumite cunoștințe de specialitate, atât din domeniul imobiliar, cât și economic și juridic. Vă prezentăm mai jos avantajele unei colaborări cu SAPIENT Imobiliare:

4. Tipuri de chirii:
În funcție de proprietate și de tipul și situația financiară a chiriașilor dvs, există mai multe feluri de chirii pe care le puteți stabili împreună cu aceștia. SAPIENT Imobiliare vă recomandă să fiți cât mai flexibili cu condițiile de preț, întrucât este în avantajul dvs să vă păstrați chiriașii pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

5. Ce reprezintă garanția la închiriere și de ce ar trebui să o solicitați.
Nu putem presupune că toți chiriașii sunt oameni de bunăcuviință și tocmai de aceea, pentru a evita o situație neplăcută și pentru a avea un minim de siguranță, ar trebui sa solicitați chiriașului o garanție la semnarea contractului. 

6. Contractul de închiriere si clauzele sale.
Contractul de închiriere este o convenție scrisă între un proprietar și unul sau mai mulți chiriași, prin care locatorul se obligă să pună la dispoziție apartamentul său locatarilor pentru o perioadă de timp, în schimbul unei sume de bani plătibilă lunar.

7. Documentele necesare și obligațiile financiare:
La momentul semnării contractului, proprietarul are obligația să prezinte următoarele documente:

1. La ce trebuie să fiți atent atunci când vizionați un apartament.
În general vizionările de apartamente în vederea închirierii lor se desfășoară într-un mod mult mai alert decât în cazul procesului de cumpărare. De multe ori, etapa vizionării este urmată imediat de negociere și semnarea contractului; tocmai de accea se poate întâmpla să nu aveți foarte mult timp la dispoziție pentru o examinare amănunțită a apartamentului.

2. Cum puteți negocia prețul chiriei?
Există diverse modalități prin care prețul chiriei poate fi negociat, astfel încât să nu devină o povară pentru chiriaș. Specialiștii SAPIENT Imobiliare vă oferă câteva sugestii în ceea ce privește negocierea contractului de închiriere, atât înainte de semnare cât și în perioada de desfășurare.

3. Contractul de închiriere și clauzele sale.
Contractul de închiriere reprezintă o convenție scrisă între un locator (proprietar) și unul sau mai mulți locatari (chiriași), prin care locatorul se obligă să pună la dispoziție apartamentul său locatarilor pentru o perioadă limitată, în schimbul unei sume de bani plătibilă lunar (chirie).

4. Documente pe care să le solicitați proprietarului atunci când doriți să închiriați un apartament.
Aveți dreptul să solicitați proprietarului următoarele documente înainte de semnarea contractului:

5. Ce costuri presupune închirierea unui apartament?
Fie că ați închiriat un apartament pe cont propriu sau prin intermediul unei agenții imobiliare, acest gen de tranzacție presupune o serie de costuri:

 24,084 total views,  2 views today

Compare

English EN Romanian RO

Enter your keyword